2 Eylül 2016 Cuma

Hamilelik Döneminde Egzersiz Ve Sporun Önemi



  Hamilelik döneminde egzersizin önemini bilmeyen hemen hemen yoktur. Fakat bu her hamile kadının spor ve egzersiz yapacağı anlama gelmez. Bazı bayanlar için spor ve egzersiz yapmanın faydasından çok zararının meydana gelebileceği durumlar söz konusu olabilir. Hatta hayatında hemen hemen hiç spor ve egzersiz yapmamış kadınların birden bire hamilelik döneminde spora başlaması da uygun değildir.

  Hamilelik döneminde hangi tür egzersiz ve sporlar yapılabilir bir göz atalım.
En zahmetsiz ve en faydalı egzersizlerin başında yürüyüş gelmektedir. Hamileliğin başından itibaren düşük tempoda yürüyüşler yapmak hem ane hem de bebek için oldukça faydalıdır. Bir diğer egzersiz aktivitesi de yüzmedir. Vücuttaki tüm kasları harekete geçiren yüzme sporu da aşırı yorucu olmamak kaydıyla haftanın bir kaç günü yapılabilir.

  Bu tür egzersiz ve sporların yapıldığı anda nabız kontrolünün de yapılması fayda sağlar. Hamilelik süresince sorun yaşayn anne adaylarının, kalp-damar, böbrek, solunum ve tansiyon hastalarının hamilelik dönemi boyunca spor yapmaları sakıncalı olabilmektedir. En güzeli doktorunuza danışarak bu tür aktivitelere girişmenizdir.

  Aşırı yorucu spor ve egzersizler yapılmamalı, yaparken rahat kıyafetler giyilmeli, sıcak ve nemli havalarda egzersiz ve spor yapmamalı, spordan önce ısınma egzersizleri yapılmalı, bol sıvı alınmalı ve zorlayıcı hareketler yapılmamalı.

  Doğumdan sonra bebek en az ilk 6 ay anne sütüyle beslenmeli. Mümkünse 2 yaşına kadar anne sütüyle desteklenmeli. Anaokulu döneminde ise çocuğunuz hemen hemen her şeyi yiyebilecek duruma geldiğinden özellikle organik beslenmesine dikkat etmelisiniz.

Tavsiye makale: Çocuklar İçin Mi Ebeveynler İçin Mi?

Etiketler:
#hamilelik #döneminde #sağlık #spor #egzersiz #hareketler #yüzme #anaokulu #anne #süt #beslenme #çocuk #bebek