5 Eylül 2016 Pazartesi

Çocuğunuz İçin Anaokulu Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar




  Minikleriniz için anaokulu, kreş seçimi oldukça önemli ve heyecanlı bir süreçtir. Öyle ki okul seçimi sadece maddiyat ile sınırlı kalabilecek bir seçim değildir. Çocuğunuza alacağınız eğitimi sadece ücretle kıyaslamanız yanlış olacaktır ki bir çok hizmet para ile satın alınamayacak kadar değerlidir.

  Öncelikle şunlara dikkat etmelisiniz: Çocuğunuz için en iyi eğitimi verebilecek yer neresidir? Ne sunuyor? Başka ebeveynlerin okul hakkındaki yorumları neler, ki bunlar okulun sosyal medya hesaplarından ve internet sitelerinden takip edilebilir. Okulda kullanılam materyaller neler? Hangi markalar tercih ediliyor? Yemek ve mutfak düzeni nasıl? Ne tür gıdalar veriliyor, ki bu da anaokulu'nun internet sitesinde ve sosyal medya sayfalarında görülebilir. Bir çok anaokulunu ve kreşi gezin, kıyas yapın. Okul hakkında daha sonra değerlendirme yapabilmek için tanıtım bülteni veya broşür isteyin. Eğitim metodları hakkında bilgi alın. Okulu gezin, sınıfları inceleyin, kazalara karşı alınmış tedbirleri kontrol edin. Sizi karşılayanların güleryüzlü, sıcak, samimi ve içten olmasına dikkat edin. Okulun verdiği eğitimleri inceleyin. Çocuğunuzun yabancı dil eğitimi de almasını istiyorsanız okulda bu tür bir eğitimin profesyonel olarak verilip verilmediğini öğrenin.

  Okulun rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verip vermediğini öğrenin. İnternet üzerinden arama yaptığınızda genellikle bölgenizde ilk iki sayfada çıkan anaokulları kreşler daha kaliteli oluyor. İnternet siteleri bile okulun kalitesi hakkında bilgi verebilir. Tasarımına özen gösterilmiş, açıklayıcı ve kolay anlaşılabilir bir internet sitesi okul hakkında olumlu bir grafik çizer.

  Anaokulunun temizlik ve hijyen koşullarına dikkat edin, zaten bu gözle kontrol edilebilecek bir şeydir. Kullanacaksanız, okulun servisinin olup olmadığını sorun. Kısaca çocuğunuzu emanet edeceğiniz anaokulu veya kreşin bakımlı, temiz, tertipli olup olmadığına da bakarak değerlendirebilirsiniz.

Faydalı Makale: Miniklerin, Anaokuluna Alışma Süreci ve İlk Gün


Etiketler:
#anaokulu #kreş #yuva #seçiminde #dikkat #edilmesi #gereken #noktalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder